چگونه مواد پوشش داخلی فلومتر الکترومغناطیسی را به درستی انتخاب کنیم؟

انواع مواد پوششی داخلی فلومتر

درآمدی بر چگونه نوع مواد پوشش داخلی فلومتر الکترومغناطیسی را به درستی انتخاب کنیم؟ (انواع مواد پوششی داخلی فلومتر)

با توسعه فناوری الکترونیک، دبی سنج الکترومغناطیسی به طور گسترده ای در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. برای انتخاب فلومتر الکترومغناطیسی ، مهمترین چیز انتخاب نوع پوشش داخلی فلومتر است. نحوه انتخاب پوشش داخلی نیاز به خورندگی، ساییدگی و دمای محیط اندازه گیری شده دارد که به شرح زیر است: انواع مواد پوششی داخلی فلومتر

مزایا و معایب لاستیک سخت و نرم در استفاده بعنوان لاینینگ و مواد پوششی داخلی فلومتر

مزایای پوشش لاستیکی سخت:

1- بی اثر بودن کلی آسترهای لاستیکی سخت ولکانیزه، بزرگترین مزیت استفاده از آنهاست. آنها در برابر بسیاری از سیستم های شیمیایی اکسیداتیو مقاوم هستند زیرا چیزی برای حمله این مواد شیمیایی وجود ندارد.

2- این آسترها در برابر نفوذ و تورم مایعات آلی مانند روغن های روان کننده بسیار مقاوم هستند.

3- از آنجایی که آسترهای لاستیکی سخت فاقد فعال کننده های شیمیایی اند، عمر نگهداری نسبی آنها بسیار طولانی است.

4- از آنجایی که لاستیک سخت سابقه استفاده طولانی به عنوان غشای محافظ دارد، در نتیجه پوششی تایید شده و مشخص در بسیاری از کاربردها است.

معایب پوشش لاستیکی سخت:

1- به دلیل عدم وجود فعال کننده شیمیایی، آستر لاستیکی سخت به زمان پخت بسیار طولانی تر در دماهای بالاتری نیاز دارد. برای این گونه لاستیک ها فرایند عمل آوری با بخار امکان پذیر نیست.

2- لاستیک سخت در هنگام پخت دارای کشیدگی طولی بسیار کمی است. این بدان معنی است که اگر قسمت بیرونی یک ظرف پوشش داده شده با لاستیک سخت در معرض دماهای بالاتر یا اختلاف دما قرار گیرد، آستر نمی تواند برای انبساط حاصل کشیده شود و در نتیجه تمایل به ترک خوردن دارد.

3- آستر لاستیکی سخت مقاومت ضربه ای ضعیفی دارد و در صورت افتادن هر وسیله یا امثال آن بر روی آستر و یا لرزش بیش از حد مانند هنگام حمل و نقل، ترک می خورد.

4- لاستیک سخت تراکم پذیری بسیار ضعیفی دارد بنابراین اگر به عنوان واشر فلنج استفاده شود احتمال ترک خوردن آن در هنگام سفت شدن وجود دارد.

مزایای پوشش لاستیکی نرم:

1- آسترهای لاستیکی نرم ممکن است در دماهای نسبتاً پایین مانند استفاده از بخار بدون نیاز به اتوکلاو فرم گرفته سخت می شوند.

2- آسترهای لاستیکی نرم را همچنین می توان تحت شرایط اتوکلاو بخار نیز پخت داد (ولکانیزه) و آماده کرد. باید توجه داشت که هنگام انتخاب این روش، دمای مورد نیاز به طور قابل توجهی کمتر از دمای مورد نیاز برای لاستیک سخت است و زمان لازم برای فرآوری موثر نیز کمتر می باشد.

3- بسیاری از روکش های لاستیکی نرم به صورت آماده شونده با روش کیور شیمیایی موجود می باشند. اینها به گرمای اضافه نیاز ندارند و برای کاربردهای میدانی یا جاهایی که بخار در دسترس نیست بسیار موثر هستند.

4- علاوه بر این، برخی از آسترهای لاستیکی نرم به صورت پیش پخت موجود است. اینها فقط نیاز به چسبندگی به بستر مورد نظر و یک انتظار کوتاه برای خشک شدن کامل سیستم چسب سرد باند دارند.

5- آسترهای لاستیکی نرم در انواع گوناگون لاستیک مصنوعی و طبیعی و همچنین تلفیقی از آنها موجود است. این خاصیت امکان انتخاب روکش لاستیکی مورد نظر برای مورد مصرف بسیار خاص فراهم می کند.

6- لاستیک نرم هنگام پخت دارای کشیدگی زیاد است. این به این معنی است که اگر قسمت بیرونی یک ظرف پوشش داده شده با لاستیک نرم در معرض دماهای بالاتر یا اختلاف دما قرار گیرد، آستر می‌تواند برای انبساط حاصل کشیده شود و به این ترتیب ترک نخواهد خورد.

7- آستر لاستیکی نرم مقاومت بالایی در برابر ضربه دارد و در صورت افتادن ابزار یا امثال آن بر روی آستر و یا لرزش بیش از حد مانند هنگام حمل و نقل، ترک نمی خورد.

8- لاستیک نرم تراکم پذیری بسیار خوبی دارد، اگر به عنوان واشر فلنج استفاده شود و مراحل سفت شدن مناسب رعایت شود به خوبی آب بندی می شود و ترک نمی خورد.

معایب روکش لاستیکی نرم:

1- از آنجایی که آسترهای لاستیکی نرم اغلب برای شرایط خدماتی خاص طراحی می شوند، خدمات سوئیچینگ ممکن است امکان پذیر نباشد.

2- آزمایش طولانی و گسترده اغلب مورد نیاز است تا نشان دهد پوشش لاستیکی نرم در شرایط خدمات مشابه بهتر از لاستیک سخت است.

3- آسترهای لاستیکی نرم برای به دست آوردن عمر نگهداری مناسب در حالت پخته نشده نیاز به مقداری خنک کننده دارند.

انواع لینینگ و مواد پوششی داخلی فلومتر

 مواد پوشش داخلی فلومتر

لاستیک معمولی 

دمای عملیاتی 60 درجه سانتیگراد است که با خاصیت ارتجاعی و مقاومت خوب در برابر سایش مشخص می شود. که به طور کلی در مناطقی مانند تامین آب شهری و زهکشی (تخلیه) استفاده می شود، در برابر خوردگی مقاومت نسبتا ضعیفی دارد.

نئوپرن یا پلی کلروپرن (CR)

دمای عملیاتی ℃20- ~ ℃60+، با خاصیت ارتجاعی عالی، نیروی پارگی بالا، مقاومت در برابر سایش خوب و مقاومت در برابر اسید با غلظت کم، قلیایی، خوردگی متوسط ​​نمک مشخص می شود، اما در برابر اکسیداسیون مواد خورنده مقاوم نیست. دامنه کاربرد آن عبارتند از: آب، فاضلاب، گل ساینده ضعیف و خمیر کاغذ. مقاومت سایشی خوب و خاصیت ارتجاعی عالی دارد. به طور کلی در تامین آب و زهکشی، تصفیه فاضلاب و سایر زمینه ها استفاده می شود. در خصوص خوردگی کمی ضعیف است و در برابر اکسیداسیون مقاوم نیستند.

لاستیک پلی اورتان (PUR)

دمای عملیاتی  ℃20- ~ ℃60+، مقاومت به سایش خوب (معادل 10 برابر لاستیک طبیعی)، اما در محیط اسید و قلیایی ضعیف استفاده می شود زیرا مقاومت خوردگی خوبی ندارد، در آب مخلوط با حلال های آلی استفاده نمی شود و دما نیز نباید از 80 درجه تجاوز کند. دامنه کاربرد آن عبارتند از: محیط های صنعتی و معدنی با نیاز به مقاومت در برابر سایش بالا، خمیر خنثی با خاصیت سایش بالا،  دوغاب و دوغاب زغال سنگ، گل و غیره.

لاستیک پلی سیلیکون (poly-Si)

دمای عملیاتی ℃20- ~ ℃180+، ویژگی های مثبت آن الاستیسیته عالی، مقاومت کششی بالا، مقاومت در برابر دمای بالا است، اما در برابر هر میزان غلظت اسید یا قلیا مقاوم نبوده و در مقابل محیط نمکی خوردگی متوسط دارد.

پلی تترافلوئورواتیلن (PTFE)

دمای عملیاتی ℃40- ~ ℃170+، پایدارترین نوع مواد پلاستیکی از نظر خواص مواد شیمیایی محسوب می شود، که می تواند اسید هیدروکلریک در حال جوش، اسید سولفوریک و تیزاب سلطانی را تحمل کند و همچنین می تواند غلظت و حلال های آلی مختلف را تحمل کند، اما در برابر تری فلوراید کلر، فلوئور مایع با سرعت جریان بالا، اکسیژن مایع، و ازن مقاوم نبوده یا عملکردش ضعیف است. دامنه کاربرد آن عبارتند از: محیط خورنده قوی مانند اسید غلیظ و قلیایی.

پلی فلوئورو اتیلن (PFE)

دارای ویژگی های مشابه با مواد F4 است، اما در خصوص تحمل دما کمی بدتر است. به طور کلی، دمای محیط از 80 درجه نباید تجاوز کند، اما مقرون به صرفه است و از نظر قیمت کمتر از مواد F4 است.

پروپیلن پلی پر فلوئورو اتیلن (FEP)

این ماده شبیه PTFE است، اما مقاومتش در برابر سایش قوی تر از PTFE است و حداکثر دمای محیط می تواند به 100 درجه سانتیگراد برسد.

پلی تترا فلوئورو اتیلن پروپیلن (F46)

با دمای عملیاتی  ℃40- ~ ℃160+، و مقاومت در برابر خوردگی F46 با PTFE یکسان است، که می تواند در محیط با سایش کم استفاده شود و مقاومت زیادی در برابر فشار منفی دارد. دامنه کاربرد آن عبارتند از: مواد کم سایش.

لاستیک مونومر اتیلن پروپیلن دی ان (EPDM)

لاستیک EPDM ( لاستیک مونومر اتیلن پروپیلن دی ان ) نوعی از لاستیک مصنوعی است که در بسیاری از کاربردها استفاده می شود.
EPDM با مواد قطبی ، مانند سیالات هیدرولیک نسوز ، کتون ها، آب سرد و گرم و مواد قلیایی سازگار است. با اکثر هیدروکربن ها مانند روغن ها ، نفت سفید ، ترکیبات معطر ، بنزین و حلال های هالوژنه ناسازگار است . EPDM مقاومت فوق العاده ای در برابر گرما ، ازن ، بخار و آب و هوا از خود نشان می دهد. عایق برق است.

EPDM به عنوان یک الاستومر بادوام ، سازگار، نفوذناپذیر و عایق خوبی است. EPDM جامد و فوم EPDM منبسط شده اغلب برای آب بندی و واشر و همچنین غشاها و دیافراگم ها استفاده می شود . EPDM اغلب زمانی استفاده می شود که یک جزء باید از جریان سیال جلوگیری کند و در عین حال انعطاف پذیر باقی بماند. از آن برای ایجاد لایه‌بندی آب‌وهوا، درزگیر در درب‌های یخچال و فریزر (جایی که به عنوان عایق نیز عمل می‌کند )، ماسک‌های صورت برای ماسک‌های صنعتی، کانال‌های شیشه‌ای، رادیاتور، شیلنگ باغ و لوازم خانگی (جایی که به عنوان مواد شلنگ استفاده می‌شود) استفاده می‌شود. و همچنین برای واشر، لوله ، واشر، حلقه های O ، عایق الکتریکی و ژئوممبران .

یک کاربرد رایج در وسایل نقلیه است که در آن از EPDM برای درزگیر درها، درزگیر پنجره ها، مهر و موم صندوق عقب و گاهی درزگیرهای کاپوت استفاده می شود. EPDM همچنین به عنوان لوله هوای شارژ در موتورهای توربوشارژ برای اتصال سمت سرد کولر هوای شارژ ( اینترکولر ) به منیفولد ورودی استفاده می شود.

پرفلوئوروآلکوکسی آلکان ها (PFA)

پرفلوئوروآلکوکسی آلکان ها (PFA) فلوئوروپلیمر هستند. خواص این پلیمرها مشابه پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) است. در مقایسه با PTFE، PFA دارای خواص ضد چسبندگی بهتر و مقاومت شیمیایی بالاتری است اما مقاومت در برابر خراش کمتری دارد. PFA زمانی ترجیح داده می شود که خدمات طولانی مدت در محیط های متخاصم شامل تنش های شیمیایی، حرارتی و مکانیکی مورد نیاز باشد. PFA مقاومت ذوب بالاتری از خود نشان داده، مقاومت عالی در برابر ترک و تنش و ضریب اصطکاک کم را ارائه می دهد.
PFA معمولاً به عنوان ماده ای برای لوله کشی و اتصالات مواد شیمیایی تهاجمی و همچنین پوشش مقاوم در برابر خوردگی ظروف در صنایع فرآوری شیمیایی استفاده می شود. کاربردهای معمولی شامل ساخت اسکرابرهای گاز، راکتورها، مخازن مهار و لوله کشی است. در نیروگاه های زغال سنگ برای پوشش مبدل های حرارتی استفاده می شود. با هدایت گاز خام از طریق یک دستگاه با پوشش PFA، جریان گاز را می توان در زیر دمای میعان خود بدون آسیب رساندن به مبدل حرارتی خنک کرد. استفاده از آن به افزایش کارایی کل کارخانه کمک می کند. PFA همچنین برای ساخت تجهیزات نمونه‌برداری در شیمی تحلیلی و برای مطالعات ژئوشیمیایی یا محیطی در محل در این زمینه استفاده می‌شود، بویژه زمانی که اجتناب از آلودگی شیمیایی ناشی از یون‌های فلزی در مقادیر بسیار کم دارای اهمیت است.

پایان مقاله انواع مواد پوششی داخلی فلومتر

منابع و مآخذ:

https://en.wikipedia.org/wiki/Perfluoroalkoxy_alkane

https://en.wikipedia.org/wiki/EPDM_rubber

https://www.kio-tech.com/news/how-to-choose-the-lining-material-of-electromagnetic-flowmeter-correctly.html

https://www.aft-instruments.com/how-to-choose-the-inner-lining-of-electromagnetic-flow-meter/

نزدیک به شما

ارتباط آسان و مستمر با مشتریان هدف ماست

مشهد، بلوار توس، توس 97/9 (هشت متری آریایی) – پلاک 62

09151211239 مهندس رضا تاج

Info@ehyagran.ir

واتساپ

اینستاگرام