اهمیت ابزار دقیق و اتوماسیون در فرایند های بهداشتی (صنایع غذایی، آزمایشگاهی و دارویی)
اهمیت ابزار دقیق و اتوماسیون در فرایند های بهداشتی مانند (صنایع غذایی، آزمایشگاهی و دارویی) امری بدون شک است و تردید است. ابزاردقیق در بسیاری از موارد برای دستیابی به اهداف مرتبط با جریان تولید و شرایط سیستم فرآیند استفاده می شوند.
با این حال، بسیاری از تجهیزات ابزار دقیق مورد استفاده در دنیای اتوماسیون صنعتی برای استفاده در صنایع بهداشتی مناسب نیستند زیرا نمیتوان آنها را پس از استفاده به اندازه کافی تمیز کرد تا از بهداشت و خلوص لازم در محصول نهایی اطمینان حاصل شود.
تمرکز این مقاله بر انواع ابزار دقیقی است که معمولاً در صنایع فرآوری مواد و محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند و اینکه چه نوع ابزارهایی برای چه کاربردهایی مناسب هستند.
معمولا دو هدف کلی برای انجام اندازهگیری یا کنترل در سیستمهای فرایند و فرآوری مورد توجه بیشتر می باشد:
- 1- حصول اطمینان از ایمنی فرآیند و سلامت مصرف کننده نهایی
- 2- حفظ تعادل در جریان فرآیند و بهینه سازی خروجی محصول و صرفه جویی در هزینه ها (بطور مثال :انرژی)
استفاده از ابزار دقیق در سیستم های فرایند و تولید بهداشتی می تواند برای دستیابی به هر یک از این اهداف بالا صورت پذیرد.
با این حال، در واقع ایمنی و کیفیت محصول محرک های اصلی استفاده از بسیاری از موارد کاربرد ابزاردقیق و یا انجام اندازه گیری ها در تولید فراورده های بهداشتی هستند.
ابزار دقیق اتوماسیون و فرایند بهداشتی
- اولین گام، استفاده از ابزارهای مختلف نظارتی هستند که عواملی مانند ویسکوزیته، هدایت و کدورت را می سنجند. این اندازه گیری ها به اپراتورهای یک خط این اجازه را می دهند تا جریان سیال را برای دستیابی به هر دو هدف ذکر شده در بالا بهینه کنند.
- دوم، ابزارها به اپراتورهای کارخانه اجازه میدهند تا حداکثر کارایی را در سیستمهای شوینده و تمیز کننده در محل (CIP) ایجاد کنند. اگر سیستمهای CIP خودکار باشند، معمولاً کارآمدتر هستند و حدسها و ناسازگاریهای ناشی از خطای انسانی را کاهش میدهند. یک سیستم CIP خودکار نتایج تمیز کردن ثابتی را ارائه می دهد و به اپراتورها اجازه می دهد تا پارامترهای حیاتی مورد نیاز برای تمیز کردن مناسب را نظارت و کنترل کنند. اصطلاح رایج در صنعت این است که برای عملکرد بهینه سیستم CIP یک TACT ( زمان، عمل، مواد شیمیایی و دما) نیاز است. در این بین ابزار مناسب به اپراتورهای کارخانه کمک می کند تا به نقطه ایده آل برای TACT برسند.
استفاده از ابزاردقیق ها کارایی یک سیستم فراوری محصولات بهداشتی را به حداکثر میرساند و ارائه دادهها بصورت بدون وقفه و بلادرنگ در مورد تعدادی از پارامترهای سیال بکار می روند از جمله: دمای کلی سیستم، دمای خط تغذیه و برگشت، سطوح تانک، تغذیه جریان ها، سازگاری شیمیایی، و فشار خط
بخشهای بعدی این مقاله، نوع ابزار دقیقی را که در سیستمهای فرآیند مواد بهداشتی استفاده میشوند، توضیح میدهد و توضیح میدهد که هر ابزار چگونه کار میکند و برای چه مواردی استفاده میشود.
مروری بر ابزار دقیق در فرایندهای بهداشتی
1. فلومترها
در عملیات CIP ، دبی سنج ها برای اندازه گیری دبی سیال از طریق سیستم لوله کشی استفاده می شود. آنها برای اطمینان از سرعت جریانی که به اندازه کافی آشفته است تا تمیز کردن مناسب و همچنین جریان بهینه مورد نیاز برای استفاده کارآمد از دستگاه های اسپری را تضمین کند، استفاده می شود. آنها همچنین به طور دقیق مراحل شستشو را برای CIP کنترل می کنند.
فلومترها همچنین برای نشان دادن حجم کل محصولی که از طریق خط فرآیند شده است نیز استفاده می شوند. این اندازه گیری برای کمک به بهینه سازی خروجی تولید استفاده می شود.
لازم به ذکر است که حجم کل سیال با سرعت یا تلاطم سیال متفاوت است، بنابراین اندازه گیری هر یک ممکن است برای دستیابی به راندمان CIP و میزان خروجی تولید مهم باشد.
دبی سنج ها انواع مختلفی دارند و بر اساس اصول مختلفی کار می کنند. رایج ترین انواع فلومترهای مورد استفاده در فرایندهای بهداشتی شامل موارد زیر هستند:
فلومترهای نوع توربینی، این نوع دبی سنج ها متکی به چرخ توربین قرارداده شده در مسیر جریان هستند.
عبور سیال از داخل دبی سنج بر روی پره های توربین اثر می گذارد و آن را به چرخش وا می دارد. سپس نرخ اسپین یا گردش توربین برای محاسبه دبی جریان اندازه گیری می شود.
خصوصیات فلومتر توربینی
- + نسبتا ارزان
- – همیشه به مانند سایر انواع متر دقیق نیست
- – در صورت وجود مواد جامدی که قادرند در توربین گیر کنند خوب عمل نمی کنند
- – به مرور زمان به دلیل قطعات متحرکشان فرسوده می شوند
دبی سنج های الکترومغناطیسی
این نوع دبی سنج بر اساس قانون القای الکترومغناطیسی فارادی عمل می کند که بر اساس القا ولتاژ توسط حرکت سیال رسانا در میدان مغناطیسی طراحی شده است. مایع به عنوان هادی عمل می کند و میدان مغناطیسی توسط سیم پیچ های پرانرژی خارج از لوله ایجاد می گردند. در نتیجه ولتاژ تولید شده نسبت مستقیم با دبی دارد.
- + کنتورهای بسیار محبوب بدون افت فشار و بدون قطعات متحرک
- + تمیز کردن بسیار آسان
- – فقط با سیالات رسانا قابل استفاده است
بنابراین اولین سوالی که باید به آن پاسخ داد این است که آیا سیالی که باید اندازه گیری شود خاصیت رسانایی دارد یا خیر. اگر پاسخ “بله” است، یک جریان سنج الکترومغناطیسی انتخاب واضحی است.
دبی سنج جابجایی مثبت
این نوع فلومتر جریان سیال فرآیند را با استفاده از روتورهای پر شده دقیق به عنوان عناصر اندازه گیری جریان اندازه گیری می کند. حجم های معلوم و ثابت بین روتورها جابه جا می شوند و چرخش روتورها متناسب با حجم سیال جابجا شده است. تعداد چرخش های روتور با یک فرستنده پالس الکترونیکی یکپارچه شمارش می شود و سپس به حجم و نرخ جریان تبدیل می شود.
- این فلومتر سبک قدیمی بوده و معمولاً با سیالات غیر رسانا مانند روغن ها و قندها استفاده می شود
فلومتر التراسونیک
دبی سنج های اولتراسونیک تفاوت زمان انتقال پالس های الکترونیکی را که در جهت جریان سیال و خلاف جهت آن منتشر می شوند، اندازه گیری می کنند. این اختلاف زمانی معیاری برای میانگین سرعت سیال در طول مسیر پرتو اولتراسونیک است.
- + می تواند به طور موثر سرعت جریان طیف گسترده ای از سیالات را اندازه گیری کند، تا زمانی که سرعت صوت در سیال مشخص باشد.
- + برخی از مدل ها در قسمت بیرونی لوله های سیال نصب می شوند و به هیچ وجه در جریان سیال نفوذ نمی کنند
- – به اندازه مترهای دیگر دقیق نیست
دبی سنج جرمی
این نوع دبی سنج ها دبی سیال را مستقیماً اندازه گیری می کنند و تنها نوع متری هستند که جرم را واقعاً اندازه گیری می کنند – بقیه حجم را اندازه گیری می کنند. دو نوع دبی سنج جرمی وجود دارد.
- فلومترهای حرارتی از یک عنصر حسگر گرم جدا شده از مسیر جریان سیال استفاده می کنند. جریان جریان گرما را از عنصر حسگر هدایت می کند و گرمای هدایت شده مستقیماً با سرعت جریان جرمی متناسب است.
- فلومترهای کوریولیس جرم سیالی را که در یک لوله U شکل ارتعاشی جریان دارد، اندازه گیری می کند و باعث پیچش آن می شود. این به اصطلاح اثر کوریولیس است که انحراف لوله را اندازه گیری می کند تا اندازه گیری دقیقی از جریان سیال ارائه دهد.
دبی سنج های جرمی بسیار دقیق هستند، اغلب تا +/- 0.1٪، صرف نظر از نوع سیال مورد اندازه گیری. آنها همچنین ممکن است با انواع سیالات، از جمله سیالات غیر رسانا استفاده شوند، اما در مورد سیالات چسبناک، افت فشار باید در نظر گرفته شود (افت فشار ممکن است رخ دهد). گران بودن این نوع فلومترها از جنبه های منفی، دبی سنج های جرمی می تواند باشد.
برای انتخاب نوع خاصی از دبی سنج سیال، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دقت
- هزینه
- محدوده سرعت جریان
- هزینه نگهداری
- الزامات مورد نیاز
به طور کلی، هر یک از این عوامل به هم مرتبط هستند (به عنوان مثال، هزینه یک فلومتر خاص با دقت مورد نیاز و طول عمر بیشتر افزایش می یابد).
مهمتر از همه، فلومتر را انتخاب کنید که با محصول مورد اندازهگیری سازگار باشد (به عنوان مثال، آیا محصول رسانا است؟ ویسکوزیته آن چقدر است؟). و متری را انتخاب کنید که به راحتی تمیز شود.
2. سنسورهای سطح
سنسورهای سطح، سطح مایعات و سایر مایعات (به عنوان مثال، دوغاب) را تشخیص می دهند. اندازه گیری سطح می تواند پیوسته یا مقدار نقطه ای باشد. سنسورهای سطح پیوسته سطح سیال را در یک محدوده مشخص اندازه گیری می کنند و مقدار دقیق یک ماده را در یک مکان مشخص تعیین می کنند. در مقابل، حسگرهای سطح نقطه فقط تعیین می کنند که آیا یک ماده بالاتر یا پایین تر از نقطه حسگر قرار دارد. این نوع سنسورها عموماً برای تشخیص اینکه آیا سطح سیال بیش از حد بالا یا پایین است استفاده می شود.
در تعیین نوع سنسور سطح مناسب برای یک کاربرد خاص، اولین سوالی که باید به آن پاسخ داد این است که آیا فرد علاقه مند به اندازه گیری برای کنترل است یا اندازه گیری برای تعیین موجودی.
به عبارت دیگر، چه مقدار محصول می خواهم وارد کنم، در مقابل چه مقدار محصولی که اکنون آماده بسته بندی و ارسال است؟
پاسخ به این سوالات به تعیین نوع صحیح سنسور سطح کمک می کند. سنسورهای سطح به طور گسترده در صنایع لبنی ، غذا و نوشیدنی و علوم زیستی استفاده می شوند.
در عملیات CIP ، سنسورهای سطح
- سطوح مخزن را در مخازن شستشو و آبکشی کنترل می کند
- سوپاپ های سیگنال برای روشن و خاموش شدن خودکار برای افزودن آب یا مواد شیمیایی، اطمینان از حجم کافی مایعات CIP برای اجرای چرخه تمیز کردن
در فرآیند محصول، حسگرهای سطح
- از خشک شدن پمپ ها جلوگیری کنید
- از سرریز شدن لوله ها جلوگیری کنید
- برنامه های پرکننده را با حداقل تلفات محصول به دلیل توانایی آنها در دریافت سیگنال های پر/خالی دقیق و خودکار انجام میدهند
سنسورهای سطح نقطه ای
- نوع شناور
- پنوماتیک
- رسانا
- سنسورهای سطح خازنی
- سنسورهای رابط نوری
سنسورهای سطح پیوسته
- سنسورهای آهنربایی شناور
- سنسورهای زنجیره ای مقاومتی
- سنسورهای مقاومت مغناطیسی
- سنسورهای مایکروویو
سنسورهای سطح نوع شناور-مگنت نوع نقطه ای و پیوسته:
این سنسور ها با کمک یک آهنربای جاسازی و آب بندی شده در داخل یک شناور کار می کند. این نوع از سطح سنج های نقطه ای با طیف وسیعی از مایعات از جمله مواد خورنده به خوبی کار می کنند، اما نباید با مایعات غلیظ یا لجن های ویسکوز استفاده شوند.
برای اندازه گیری پیوسته حسگرهای مشابهی وجود دارد که در آن نیز یک آهنربای دائمی در داخل شناور قرارداده شده است که در داخل سیال بالا و پایین می رود. حسگرهای مغناطیسی برای اندازه گیری سطح با دقت بالا و پیوسته طیف گسترده ای از مایعات در ظروف ذخیره سازی ایده آل هستند. این سنسورها نیاز به انتخاب مناسب شناور بر اساس وزن مخصوص مایع دارند.
سنسور پنوماتیک:
این گونه سنسورهای سطح یا لول سنج از یک ستون هوا برای فشار آوردن به یک دیافراگم برای فعال کردن کلید استفاده می کنند. این نوع سنسورها برای استفاده با مایعات بسیار ویسکوز مناسب هستند و یک تکنیک کم هزینه برای نظارت بر سطح بصورت نقطه ای ارائه می دهند. با این حال، دیافراگم ها می توانند سوراخ شوند و ماهیت بهداشتی سنسور را به خطر بیندازند.
سنسورهای کانداکتیو یا رسانایی
سنسورهای سطح بر اساس رسانایی یا هدایت الکتریکی برای تشخیص سطح نقطه ای طیف وسیعی از مایعات رسانا مانند آب ایده آل هستند و به ویژه برای مایعات بسیار خورنده مانند سود سوزآور، اسید هیدروکلریک، اسید نیتریک، کلرید آهن و مایعات مشابه مناسب هستند. این گونه سنسورها بدلیل استفاده از ولتاژ و جریان کم بسیار ایمن هستند.
حسگرهای سطح خازنی
این حسگرها در تشخیص وجود طیف گسترده ای از مایعات آبی و آلی و همچنین دوغاب ها عالی هستند. تکنیک سطح سنجی این لول متر ها اغلب به عنوان RF فرکانس رادیویی شناخته می شوند که به علت سیگنال رادیویی است که به مدار خازن اعمال میشود. این نوع سنسور در صنایع بهداشتی بسیار رایج است و زمانی که با محصولات چسبناکی مانند سس کچاپ پوشانده شود به خوبی عمل می کند.
حسگرهای رابط نوری
این حسگرها برای سنجش سطح نقطه ای رسوبات، مایعات با جامدات معلق و سطع مایع-مایع استفاده می شوند. این حسگرها بر اساس کاهش یا تغییر در انتقال نور مادون قرمز ساطع شده از یک دیود مادون قرمز (LED) کار می کنند.
سنسورهای زنجیر مقاومتی
این سنسورهای لول متر پیوسته مشابه حسگرهای شناور-مگنتی هستند که در آنها یک آهنربای دائمی آب بندی شده در داخل شناور به همراه کلیدها و مقاومت ها قرارداده شده است.
سنسورهای مایکروویو
ایده آل برای استفاده در محیط های مرطوب، بخار، و گرد و غبار، و همچنین در کاربردهایی که دما و فشار مغیر است. آنها تا حد زیادی تحت تأثیر دما، فشار، خلاء یا ارتعاش نمی گیرند. این حسگرها نیازی به تماس فیزیکی با مواد فرآیند ندارند، بنابراین فرستنده/گیرنده را می توان در فاصله ایمن و دور از فرآیند نصب کرد. با این حال، این سنسورها قیمت نسبتاً بالایی دارند و راه اندازی آن ها پیچیده است.
3. سنسورهای دما
سنسورهای دما هم در پردازش محصول و هم در عملیات CIP برای اندازه گیری دمای سیالات فرآیند استفاده می شوند. یک راه مناسب برای انتخاب نوع سنسور دما برای یک فرآیند خاص، در نظر گرفتن کنترل دما در مقابل محدودیت دمایی سیستم می باشد ( به عبارت دیگر، آیا می خواهم دما را تعدیل کنم یا می خواهم از سنسور دما به عنوان کلید خاموش/روشن استفاده کنم؟ ).
برای کاربردهای فریاندهای بهداشتی، سنسورهای دما ممکن است از فولاد ضد زنگ ساخته شوند و بسیاری از مدلها نیز ممکن است با استانداردهای BPE مورد استفاده در صنعت تولید داروی زیستی مطابقت داشته باشند.
سنسورهای دما بر اساس طیف وسیعی از اصول مختلف از جمله موارد زیر کار می کنند:
سنسورهای دمای مقاومتی (RTD)
این سنسورها یکی از دقیق ترین نوع سنسورهای دما بوده و کاملاً رایج در صنایع فرآیند های بهداشتی می باشند. در یک سنسور دمای مقاومتی، میزان مقاومت ایجاد شده متناسب با دما است. این سنسور از فلزات پلاتین، نیکل و مس ساخته شده است و می تواند دما را در محدوده وسیعی از -270 درجه سانتی گراد تا +850 درجه سانتی گراد اندازه گیری کند.
سنسورهای مادون قرمز (IR)
سنسورهای الکترونیکی برای تشخیص ویژگیهای خاص در محیط اطراف (مانند دما) با انتشار یا تشخیص تشعشعات IR استفاده میشوند. سنسورهای IR حسگرهای غیر رسانا هستند، به این معنی که برای انجام اندازهگیریهای خود با سیالات فرآیند تماس مستقیم ندارند. در حالی که سنسورهای مادون قرمز نسبت به RTD کمتر رایج هستند، اما معمولاً در مواردی که اندازه گیری دما دشوار است مناسب هستند.
4. ترانسمیترهای فشار
فرستنده فشار (که سنسور فشار نیز نامیده می شود) برای اندازه گیری دقیق فشار در لوله ها و مخازن استفاده می شود. آنها معمولاً به عنوان یک مبدل عمل می کنند و سیگنالی را به عنوان تابعی از فشار اعمال شده تولید می کنند. در عملیات فرآیند، فرستنده های فشار ممکن است برای سنجش جریان، سنجش سطح/عمق، و تست نشت، علاوه بر سنجش فشار، استفاده شوند.
انواع رایج ترانسمیترهای فشار عبارتند از:
- گیج پیزوریزیستیو: این گیج ها از پیزومقاومی متصل یا تحت فشار برای تشخیص کرنش ناشی از فشار اعمال شده استفاده می کنند (مقاومت با تغییر شکل فشار ماده افزایش می یابد). این رایج ترین نوع ترانسمیتر فشار مورد استفاده در صنایع فرآورده های بهداشتی است.
- حسگرهای خازنی: از یک دیافراگم و حفره فشار برای تشخیص فرورفتگی ناشی از فشار اعمال شده استفاده می کند (با تغییر شکل دیافراگم در اثر فشار، ظرفیت خازن کاهش می یابد).
- سنسورهای الکترومغناطیسی: جابجایی دیافراگم را با استفاده از تغییر در اندوکتانس اندازه گیری می کنند.
- حسگرهای پیزوالکتریک: از اثر پیزوالکتریک در مواد خاصی مانند کوارتز برای اندازهگیری فشار بر مکانیسم حسگر ناشی از فشار استفاده میکنند.
- سنسورهای فشار سنج: از یک عنصر حساس به فشار استفاده می کنند که به سنسور چسبانده شده است.
- سنسورهای نوری: تغییر فیزیکی فیبر نوری را برای تشخیص فشار ناشی از فشار اعمال شده اندازه گیری می کند.
- حسگرهای پتانسیومتری: از حرکت یک عقربه در امتداد یک مکانیزم مقاومتی برای تشخیص تغییر ناشی از فشار اعمال شده استفاده می کند.
- سنسورهای تعادل نیرو: از یک لوله بوردون و یک آرمیچر چرخشی حاوی یک آینه استفاده می کند. یک پرتو نور از آینه، جابجایی زاویهای را حس میکند و جریان به آهنرباهای الکتریکی در آرمیچر اعمال میشود تا نیروی وارده از لوله را متعادل کند و جابجایی زاویهای را به صفر برساند. جریانی که به سیم پیچ ها اعمال می شود به عنوان اندازه گیری استفاده می شود.
5. سنسورهای رسانایی
در عملیات فرآیند، از حسگرهای رسانایی برای اندازهگیری مقادیر مواد شیمیایی محلول در محلولهای آبی استفاده میشود تا توانایی محلول در حمل جریان الکتریکی را تعیین کنند. این نوع اندازه گیری برای ارزیابی خلوص مایع و ایمنی یا مناسب بودن آن برای استفاده استفاده می شود. این نوع سنسور در عملیات CIP نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
دو نوع سنسور اصلی برای اندازه گیری هدایت وجود دارد، تماسی و القایی. هر یک از این موارد به اختصار در زیر توضیح داده شده است:
تماس با سنسورهای رسانایی
ایده آل برای استفاده در کاربردهای آب خالص و فوق خالص. آنها به هر یون موجود در سیال بسیار حساس هستند و بالاترین دقت را برای اندازه گیری های رسانایی پایین ارائه می دهند. در عملیات CIP از سنسورهای رسانایی برای اندازه گیری رسانایی آب تمیز استفاده می شود.
سنسورهای رسانایی القایی
سنسورهای حلقوی یا الکترولس نیز نامیده می شوند، اینها طیف وسیعی از قابلیت ها را دارند و برای اندازه گیری در محلول های کثیف، خورنده یا بسیار رسانا مناسب تر هستند. آنها نسبت به سنسورهای تماسی در یک محیط به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند. در عملیات CIP، سنسورهای القایی رسانایی محلول تمیز کننده را اندازه گیری می کنند.
6. سنسورهای کدورت
کدورت اندازه گیری جامدات معلق در یک مایع است و نشانه ای از کیفیت سیال است. برای چشم غیرمسلح، کدورت عبارت است از کدر شدن یا تیرگی یک مایع، شبیه به دود موجود در هوا. بنابراین، سنسورهای کدورت برای اندازهگیری مقدار/تعداد ذرات جامد معلق در یک سیال به منظور اندازهگیری خلوص سیال و/یا تعیین سطح آلایندهها در آن استفاده میشوند.
همه سنسورهای کدورت بر اساس یک اصل اساسی کار می کنند. این مترها یک منبع نور را از داخل نمونه می تابانند و غلظت ذرات معلق را کمیت می کنند. هر چه ذرات در محلول بیشتر باشد کدورت آن بیشتر می شود.
در عملیات CIP، سنسورهای کدورت اغلب به عنوان مرحله قبل از شستشو استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که خط فرآیند قبل از شروع چرخه شستشو از تمام کثیفی ها شسته شده است.
7. رفرکتومترها
از رفرکتومترها معمولاً در فرآوری مواد غذایی و آشامیدنی استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که غلظت یک جامد محلول مانند شکر در سطح مورد نیاز برای مطابقت با مشخصات محصول نهایی است. به عنوان مثال، در کاربردهای نوشیدنی، از رفرکتومترها برای اندازه گیری وزن مخصوص مایع قبل از تخمیر استفاده می شود تا میزان قندهای قابل تخمیر را که به طور بالقوه به ترکیبات فعال تبدیل می شوند، تعیین کنند.
در کاربردهای علوم بهداشتی و زندگی، رفرکتومترها کل پروتئین پلاسما را در نمونههای خون اندازهگیری میکنند و در تولید دارو برای کنترل کیفیت محصولات خام، متوسط و نهایی استفاده میشوند.
رفرکتومتر یا شکست سنج ها با اندازه گیری میزان شکست نور (در مقایسه با شاخص استاندارد) مواد شفاف در حالت مایع یا جامد کار می کنند. سپس از این اندازه گیری برای تجزیه و تحلیل خلوص سیال و تعیین مقدار یا غلظت مواد جامد محلول در آن استفاده می شود.
منابع و مآخذ:
نزدیک به شما
ارتباط آسان و مستمر با مشتریان هدف ماست
مشهد، بلوار توس، توس 97/9 (هشت متری آریایی) – پلاک 62
09151211239 مهندس رضا تاج